“Den Sårade Divan” Speldatum på Dramaten

Nu är det officiellt att jag och Malin Axelsson gör ” Mr Venus” På Folkteatern Göteborg hösten 2020. Tjohoo! Mer info kommer.

Se Den Sårade Divans alla föreställnings datum,  https://folkteaterngavleborg.se/program/den-sarade-divan

Nu är det nypremiär den 26e Feburari på dramaten för Den Sårade Divanhttps://www.dramaten.se/repertoar/den-sarade-divan/

Press:

“Där står de i varsitt tungt draperat fönster, som Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin, fångade i sin tids förväntningar som en gardinlängd är fångad och ihopsamlad genom ett rep och en tofs.

Men Anna Dolatas scenografi och kostym skapar den helhet, förhöjning och balans som dramatiseringen saknar. Komplexa och viktiga vittnesmål från tre pionjärer som bara genom att orka röjde mark för kommande kvinnliga konstnärer. Täckelsen faller bokstavligen. Såren blottas. Och skådespelarna serverar sina rollers utskurna hjärtan som dallrande organ på rostfritt stål. Hjärtskärande och förlösande på samma gång.”

Gunilla Brodrej, Expressen

“Vi ser dem inledningsvis i en extatiskt snygg och talande scenbild. Instängda innanför var sitt fönsters tunga, färgmatchade sekelskiftesgardiner. Inklämda i höghalsade, draperade långklänningar. Den ena svindlade grön, den andra praktfullt lila, den tredje magnifikt röd. 

“Och inga tjatiga videoprojektioner. Men en gudomlig scenografi och ljusdesign och tre skådespelare som fyller sina karaktärer till brädden. Senare ska ”Den sårade divan” även ges på Dramaten. Grattis nationalscenen, grattis Stockholm.” 

-Bodil Juggas, Arbetarbladet